Hoppa till textinnehållet

Fonder

Children laughing in garden.

Oavsett om du sparar till boende, drömresan eller en trygg framtid är det bra att spara i fonder. Välj om du vill spara enkelt och bekvämt, hållbart eller skapa en portfölj med flera fonder.

Fördelar med fonder

  • En fond ger dig tillgång till många olika värdepapper utan att du behöver köpa dem var för sig.
  • Det är enkelt att månadsspara i fonder.
  • Du överlämnar ansvaret att välja aktier eller andra värdepapper till en professionell förvaltare.

Vilket fondsparande passar dig?

Jag vill ha ett sparande som sköter sig själv

Med våra bekväma fondval kan du ägna dig åt annat än att hålla koll på ditt sparande och följa med på marknaderna. Välj hur länge du vill spara och vilken risknivå du vill ha så sköter vi resten.

För mig är det viktigt med ett hållbart sparande

Intresset för hållbarhet ökar hela tiden och allt fler gör medvetna konsumtionsval. När du fondsparar hållbart väljer du klokt för både din plånbok och för framtiden.

Jag vill välja mina fonder själv

I fondlistan visas alla fonder du kan köpa via Bergslagens Sparbank. Du kan sortera den efter fondernas avkastning och du kan begränsa listan efter förvaltare, typ av fond, riskklass eller söka på fondens namn.

Vill du ha hjälp?

Vi förstår att det kan vara svårt att välja fonder. Vid en rådgivning kan vi tillsammans komma fram till vilket sparande som passar dig bäst. Välkommen att kontakta oss på telefon 0581-880 00 eller besök ditt bankkontor.

Lär dig mer om fonder

Vad är en fond, skillnaden på aktiefonder och räntefonder, risk och avkastning, skatt på fonder, köpa och sälja fonder och annat som du kan ha nytta av. Lär dig mer i fondskolan.

Woman holding arms around a man and a a woman.

Aktuellt från vårt fondbolag Swedbank Robur

Fondhändelser

Här hittar du förändringar som sker i fonderna, stängda handelsdagar samt utdelningar i våra fonder.

Svanenmärkta fonder

Svanen gör det lättare för dig att fatta ett mer hållbart beslut gällande dina besparingar.

Informationen på denna sida är framställd av Swedbank för allmän distribution. Sidan är framställd i informationssyfte och innehåller allmän information om produkterbjudanden från Swedbank och Sparbankerna och skall betraktas som marknadsföring. Innehållet på sidan utgör därför inte individuell rådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om finansiell rådgivning till konsumenter. Mottagaren av informationen på sidan bör vara uppmärksam på uttalanden om framtidsbedömningar är förenade med osäkerhet och rekommenderas att komplettera sitt beslutsunderlag med det material som bedöms som nödvändigt. Swedbank påminner om att investeringar på kapitalmarknaden, bland annat sådana som nämns på denna sida, är förenade med ekonomiska risker och du ansvarar själv för dessa risker. Stockholm 2014. Adress: Swedbank, Landsvägen 40, Sundbyberg, SE-105 34 Stockholm.