Dåvarande landshövding Johan Bergström invigde Sparbankshuset denna höstdag 1923 och efter 100 år känns huset fortfarande ungt och fräscht. Byggnaden är sig likt men den fick sig en rejäl renovering efter att Lindefast övertog ägandet av fastigheten 2019. I samband med detta slog banken ihop de två kontoren som fanns på orten och ställde till med en nyinvigning i oktober 2021. Sedan dess ligger huvudkontoret och bankkontoret i samma byggnad.

- Det känns jätteroligt att vi finns kvar i huset som för hela bygden är känt som Sparbankshuset, säger Cecilia Jeffner, VD Bergslagens Sparbank.

Byggnaden används än idag för de ändamål som den byggdes för. Idag, hundra år senare, har banken fortfarande en drivande framåtanda med drygt 40 000 privatpersoner, företag, organisationer och lantbruk som kunder och en stor, bred verksamhet inom både privat- och företagsmarknaden.

Banken har en mycket stark ställning på marknaden. Med fem kontor på fem orter har kunderna ett lokalt kontor tillgängligt i närheten av bostad eller arbete. Kunderna erbjuds att möta och göra affärer med någon de känner igen och har förtroende för och som dessutom kan fatta snabba beslut. En verksamhet som pågått i Sparbankshuset under 100 år och som kommer fortsätta i många år framöver.

 


Modellen av Sparbankshuset, som visar hur byggnaden såg ut vid mitten av 1900-talet, fick banken som gåva av ägarstiftelsen vid invigningen 2021. Modellen har stark lokal anknytning då den är byggd av medlemmarna i Lindesbergs Hembygdsförening.