BEL-galan fick Lindeskolans elever att klä upp sig extra fint. BEL, som står för ”Bra Elev Lindeskolan”, föddes som idé hos Sparbanksstiftelsen under ett styrelsemöte som inföll på Nobeldagen för många år sedan. Syftet är att lyfta fram de elever som under sina tre gymnasieår utmärkt sig lite extra på ett positivt sätt. Ett sätt att visa att ”vi ser dig”.

Stipendium

En elev per gymnasieprogram får ett stipendium om 10 000 kronor. Eleven ska under sina tre år ha tagit studierna på allvar och varit ambitiös, men också varit en god förebild för andra och representerat Lindeskolan. Det är lärarna inom respektive program som får äran att nominera och utse elever som presterat och utmärkt sig lite extra. För varje elev som klev upp på scen för att ta emot sitt pris fylldes arenan med jubel och applåder och det visar tydligt att eleverna kan vara glada för varandras framgångar.

Galan, som är en årlig tradition, har pågått under festliga former i många år och innehåller både inledningstal av Staffan Hörnberg gymnasiechef, musikunderhållning från Lindeskolans musikestetiska program och utdelning av stipendier. Flera familjer fanns också på plats för att få hylla sina barn.

Prisutdelare

Med på scen för att dela ut BEL-priserna hade Cecilia Jeffner, VD på Bergslagens Sparbank, med sig Sparbanksstiftelsens ledamot Kerstin Åkerstedt och tjänsteman Bengt Svensson levererade checkar och diplom. I år delades det ut totalt 12 stipendier samt Sparbanksstiftelsens stipendium till ytterligare två elever från Lindeskolans introduktionsprogram (IM-program). Dessa elever har under läsåret gått antingen yrkesförberedande inriktning eller förberett sig inför fortsatta gymnasiestudier. Även särskolan fick en uppmuntrande prissumma.

Ordförande i ägarstiftelsen, Hans Sigge, berättade också att ca 38 miljoner kronor har delats ut i bankens verksamhetsområden Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors kommun sedan starten för 23 år sedan. Syftet är att främja bland annat kultur, näringsliv, utbildning och idrott – att tillsammans berika Bergslagen.

Vi önskar samtliga vinnare och även nominerade från respektive program stort grattis och lycka till!

 

Stipendiater

Barn- och fritidsprogrammet
Suepsakun Watthaen

Bygg- och anläggningsprogrammet
Sebastian Bergsten

El- och energiprogrammet
Lukas Söderkvist

Ekonomiprogrammet
Ebba Lennhammar

Estetiska programmet estetik & media
Hanna Lindgren

Estetiska programmet musik
Elina Brogren

Fordonsprogrammet
Saga Sandberg

Naturvetenskapsprogrammet
Elin Eriksson

Samhällsvetenskapsprogrammet
Lowa Möller
Nikelle Cederlund

Teknikprogrammet
Arvid Pagstedt

Introduktionsprogrammet IMA
Aweys Mahamed Osman

Introduktionsprogrammet IMD
Lex Merlin Kronberg

Skolpriset
Arvid Pagstedt


Arvid Pagstedt, stipendiat för Skolpriset och Cecilia Jeffner, VD på Bergslagens Sparbank