Linda kom till banken 2014, efter att tidigare arbetat på Länsförsäkringar Bank. I sin roll som företagsrådgivare får hon möta drivna entreprenörer, i många olika branscher.

Variationen är något Linda verkligen uppskattar i sitt jobb.

– Det gäller både storlek på företag, vilka branscher de jobbar inom och var de befinner sig i sin resa. En dag träffar jag någon som ska starta ett nytt företag och en annan dag är det i stället vd:n för en större koncern, säger Linda Carlson.

Viktigt med samarbete

Hon ser sitt arbete som ett förtroendeuppdrag, där de olika typerna av möten kräver fingertoppskänsla och olika infallsvinklar. Förutom kontakten med kunderna är den goda atmosfären på banken också viktig.

– En stor anledning till att jag tycker om mitt arbete är så klart mina kollegor, som jag trivs väldigt bra med. Det är viktigt med en bra stämning; nyckeln till framgång är ett bra samarbete, utvecklar Linda.

Korta beslutsvägar

För Linda är det viktigt med en arbetsgivare som tar ansvar och betonar den lokala kopplingen hos Bergslagens Sparbank.

– En lokal bank har korta beslutsvägar och fokus på att göra nytta på de egna orterna. Jag är stolt över att min arbetsgivare ger tillbaka delar av vinsten till Bergslagen, genom att främja företagande, föreningsliv och samhällsutveckling. Det känns bra att veta att man är med och bidrar till det, konstaterar Linda.