Lars har arbetat på Bergslagens Sparbank sedan 2014 och är idag private banker och specialist på sparande.

Efter att tidigare varit PB-chef på Bergslagens Sparbank arbetar Lars idag gränsöverskridande på alla bankens kontor i Bergslagen.

– Jag strävar efter att skapa trygghet hos våra kunder. Dels de med lite mer tillgångar, dels de som har möjlighet att komma dit, berättar Lars Berglund.

Specialist

Tillgänglighet är något Lars fokuserar på, både när han träffar privat- och företagskunder. Förutom rollen som rådgivare är han ansvarig för området spara på banken.

– Denna specialistroll innebär både ansvar över omvärldsbevakning, utbildning och strategiarbete kring bankens arbete med frågor som rör sparande i olika former, förklarar Lars.

Team-känsla och omvärldsbevakning

Det som framför allt driver Lars är att få träffa kunder och hjälpa dem på olika sätt.

– Det finns så klart massor av saker som gör att jag trivs på mitt jobb, men om jag måste välja kommer nog kundmöten och att skapa nöjda kunder högst på listan. För mig är det viktigt att känna att vi samarbetar med kunderna – att vi tillsammans är ett team. Detsamma gäller med mina kollegor; jag är ingen individualist utan gillar när vi gör bra saker ihop, både externt och internt.

Han berättar att han gillar att hänga med i samhället och hålla sig uppdaterad.

– Omvärldsbevakning är jätteviktigt men kan så klart vara utmanade om världen är krånglig. I min roll behöver jag ha koll på många olika delar: sparande, placeringar, juridik. Genom att hålla koll på utveckling kan vi på banken hjälpa våra kunder att planera sin framtid och eventuella framtida generationsskiften. Det är väldigt roligt att arbeta i en sådan här komplex roll, betonar Lars.

Banken som gillar att träffas

Precis som vi andra på Bergslagens Sparbank gillar Lars att träffa kunder.

– Jag är till viss del gammalmodig och vill träffa mina kunder – och jag upplever att även våra kunder strävar efter att möta oss på banken i personliga möten. I synnerhet när det gäller större beslut i livet, som till exempel husköp, pensionssparande och andra saker som hör livspusslet till. Vi på Bergslagens Sparbank är alla väldigt intresserade av att träffa våra kunder och det gör oss unika i en tid där många aktörer går i motsatt riktning, avrundar Lars Berglund.