Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Barn i luften

När det overkliga blir verkligt

På Valborgsmässonatten för två år sedan hände det som aldrig händer en själv utan bara andra. Bengt och Angelica Härling med barn tog sin husvagn för att åka bort över helgen för att fiska och koppla av. På morgonen dagen efter ringde polis och brandkår. Deras hus brann.

Det är en solig och kall vinterdag i Fellingsbro, Lindesbergs kommun. Inne i sitt nybyggda hus sitter makarna Bengt och Angelica Härling. Kaffet är nybryggt när de tar emot på farstukvisten.

- Välkomna in, säger Angelica.

Hon och Bengt visar omkring. De är absolut nöjda, men saknaden av det nedbrända huset är stort.

- Vi valde ju det förra huset av en anledning. Och vi trivdes väldigt bra i det i det även om det var aningen mindre än det vi står i nu, berättar hon.

Chock och en enorm tomhet

Valborgshelgen 2014 åkte familjen iväg med husvagnen. Målet var att komma iväg ett par dagar, fiska och ta det lugnt. Redan på kvällen samma dag fick de det ödesdigra samtalet från polis och brandkår. Ur deras hus kom det rök från skorsten och ventiler. Det var grannen som upptäckt det och ringt brandkåren. De åkte hem direkt. Väl hemma kunde de konstatera att huset var totalförstört och allt var förlorat.

- Det var en chock, säger Bengt. Svårt att ta in. Det händer andra, inte oss.

När väl chocken lagt sig började tankarna kring det praktiska.

- Vi hade i princip endast det vi hade på oss och det som fanns i husvagnen, minns Angelica med en lite sorgsen röst. Hon fortsätter:
- En sådan här händelse kommer för alltid vara som ett ärr i själen.

Bergslagens Sparbank och Tre kronor en bra kombination

Familjen Härling är helkunder hos Bergslagens Sparbank som även tillhandahåller försäkringar genom försäkringsbolaget Tre Kronor. Det visade sig vara en mycket bra villa/hem försäkring som bland annat har den nästan unika fördelen att den inte har något åldersavdrag vid totalskada. En mycket viktig del som är värt mycket när allt måste köpas nytt.

-Vår bankkontakt, Åsa, satte genast igång. Genom henne kom Tre Kronors medarbetare Sandra och Tommy ut. De var guld värda, berättar Angelica, och Bengt nickar instämmande.

De var egentligen först efter tre månader, när allt var utrett, som makarna Härling kunde sätta sig ner i lugn och ro för att planera och bestämma sin framtid.

-Vi ville bo på samma ställe, det var en självklarhet. Så tillsammans med Åsa på Bergslagens Sparbank hittade vi en bra finansiering som möjliggjorde att vi idag sitter här i vårt nya fantastiska hus, avslutar Angelica.

Mer information

Försäkringar

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger