Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Glad medelålders kvinna på kontor.

Lev ditt liv hela livet

När man är dryga 50 år gammal står man mitt i livet och har precis som alla andra drömmar och idéer som man vill förverkliga och ha ut av resten av livet. Dels under den yrkesverksamma delen som är kvar men även det som väntar efter att man gått i pension. Innan det är för sent kan det vara bra att planera både sin tid och sin ekonomi efter vad man själv drömmer om. Har du funderingar så våga också prata med andra då sällan är ensam med dina funderingar.

Och förresten glöm inte att leva i nuet.

Bra att veta & tänka på

50 procent av lönen vid pension?
Idag får alla ta ett större ansvar för sin framtida pension. Därför är det viktigt att du sätter dig in i hur det funkar och hur du själv kan påverka din pension. Gör pensionsprognosen på minpension.se.

Lägre skatt om du jobbar efter 65
Visste du att du betalar mindre i inkomstsskatt om du fortsätter att arbeta när du fyllt 65? Läs på pensionsmyndigheten.se.

Sälja eller starta företag?
Har du drivit företag i många år och vill avveckla dig själv från det eller har du nu fått tiden och idéerna till att starta ett? Oavsett fas i ditt företagande kan det vara bra att få vägledning om hur du ska göra. Du hittar information på bl.a. nyforetagarcentrum.com och almi.se.

Trappa ner din arbetstid?
Tänk då på att kolla upp hur det påverkar din pension, både den allmänna, det du sparar själv och det du får i tjänstepension. Kanske har du även förmåner i ditt kollektivavtal som gör det enklare att trappa ner. Kolla med din chef eller HR-avdelning.

Spara till dina drömmar
Drömmer du om att få mer tid till resor, din hobby och familj? Kanske vill du bygga om hemma eller köpa fritidshus. Sätt mål för dina drömmar och gör en budget. Läs om budget på konsumentverket.se.

Fullmakter
Vem som helst kan ha behov av hjälp ibland. Att i förväg ha ordnat så att en god vän eller nära anhörig har fullmakt att till exempel hämta mediciner, betala dina räkningar eller företräda dig i ditt bolag är en trygghet när något händer.

Det här kan vi hjälpa till med

Spara – månadsspara till pensionen och annat, hellre lite men regelbundet. Tänk också på att anpassa ditt sparande efter hur lång tid det är kvar tills du ska använda det. Hitta det sätt att spara på som passar dig och dina mål. Läs mer under spara.

Trygghet - Bl.a. liv- och sakförsäkringar. Läs mer under försäkringar.

Annat boende – Vi reder ut hur det funkar att köpa/sälja, lägga bud, söka bolån, kontantinsats, amortera & skatta för reavinsten. Läs mer under Bolån.

Ta kontakt med oss eller så kan Telefonbanken hjälpa dig.
De finns på plats varje dag i veckan och du når dem på 0771-22 11 22.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger