Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

”Nathalie har en tydlig akademisk ambition som under hennes gymnasieutbildning blivit mer och mer konkret”

Intervju med Nathalie Lemann 18 år, SA15, vinnare av BEL-priset samhällsvetenskapliga programmet

Vad kände nu när du fick veta att vunnit?

Det var en chock! Jag satt i bilen och körde hem från Stockholm och var inte alls förberedd. Men det var väldigt roligt.

Var det svårt att hålla vinsten hemlig för dina klasskompisar?

Inte först, men idag har det varit riktigt svårt. Men det fanns flera kandidater så det gick bra att gå under radarn trots att jag var nervös.

Varför tror du att du vann?

För att jag har utvecklats under mina år i skolan. I början av gymnasietiden var jag rätt ointresserad men nu vill jag komma långt, jag är ambitiös. Då trodde jag aldrig att jag skulle stå här och vara ett föredöme för andra.

Vad ska du göra med pengarna?

Jag ska spara, kanske köpa något fint och så vill jag fira med min syster.

Varför är det här priset viktigt?
Det får elever att satsa, man vill vinna. BEL-priset är väldigt eftertraktat. Det väger tungt när du kommer ut och ska söka jobb. Jag kommer från Karlskoga och när jag flyttade hit blev det snabbt tydligt att det här är något som är viktigt.

Vad tycker du bäst om att göra i skolan?

Psykologi och sociologi, man får lära sig om människor. Och samhällskunskap, det handlar också om människor men som helhet.

Vad drömmer du om att jobba med i framtiden?

Som mordutredare. Jag planerar att först ta examen i kriminologi och sedan gå polishögskolan. Nästa höst kommer jag söka till kriminologprogrammet i Stockholm.

Motiveringen till Nathalies pris

Nathalie har uppvisat särskilt positiv attityd till, samt tagit ett speciellt stort ansvar för, deltagande i programmets undervisning och övriga aktiviteter, såsom studiedagar och programdagar.
Nathalie har en tydlig akademisk ambition som över tid under hennes gymnasieutbildning har blivit mer och mer konkret i form av att hon vill studera vidare till polis alternativt ta en examen i kriminologi. Hon har en konkret plan för hur hon ska gå vidare, från att gymnasieutbildningen avslutas och flera år framöver, och använder sin tid på Lindeskolan på ett målmedvetet sätt för att nå dit.
Nathalie har visat en tydlig progression i sina studieresultat under sin gymnasietid och hennes resultat har förändrats i takt med att hennes ambitioner för fortsatta studier har vuxit och konkretiserats.
Nathalie har tagit en ledande roll i att vara en positiv röst i klassrummet, ser positiva aspekter av utbildningen och är noggrann med att påpeka detta för sin omgivning. Hon är på så vis en resurs för övriga elever på programmet och en utmärkt representant för det samhällsvetenskapliga programmet på Lindeskolan.

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger