Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

”Andreas är en självklar estet – sprudlande, entusiastisk och villig att lära nytt.”

Intervju med Andreas Palm, 18 år, estetiska programmet musikinriktning, vinnare BEL-priset estetiska programmet, delar priset med Elin Thybeck, estetprogrammet estetik och media se nedan.

Andreas Palm uppträdde också tillsammans med lärare och VFU-studenter under ceremonin.

Vad kände nu när du fick veta att vunnit?

Väldig tacksamhet och glädje över att jag kan få betyda något för klassen. Jag tänker dagligen på att försöka bli en bättre person och att se andra. Det har jag med mig mycket hemifrån.

Var det svårt att hålla vinsten hemlig för dina klasskompisar?

Ja, det har varit lite svårt, många har varit framme och frågat om jag har vunnit men jag har bara sagt ”nej, nej, nej, jag har ingen aning”.

Varför tror du att du vann?

Jag försöker sprida energi och se folk. Jag gör alltid mitt bästa och jag utnyttjar tiden i skolan. Det är ett betyg på
att de som nominerat mig ser mina ambitioner.

Vad ska du göra med pengarna?

Lägga undan dem och spara för framtiden, tror jag.

Varför är det här priset viktigt?

För att det belönar de elever som tänker lite längre, som försöker se andra och som försöker vara den bästa versionen av sig själva. Att de eleverna inte blir tagna för givet, priset är en boost för deras goda jobb.

Vad tycker du bäst om att göra i skolan?

Det roligaste är att uppträda, som till exempel här idag. Vi har flera olika uppträdanden varje termin på musikestetprogrammet, vilket är jätteroligt. Lunchkonserter, gymnasiemässor, det är ett ständigt driv.

Vad drömmer du om att jobba med i framtiden?

Att få hålla på med musik. Låtskrivare och producent skulle vara jätteroligt. Musiklärare lockar också, men det är en lång väg dit, vi får se. Efter studenten söker jag nog in till en musiklinje på folkhögskola.

 


Motiveringen till Andreas BEL-pris

Andreas är en självklar estet – sprudlande, entusiastisk och villig att lära nytt. Därtill har han en stor bredd i sitt konstnärliga uttryck som spänner över flera områden inom musik, dans och som en extra krydda även skådespeleri.

Vidare tar sig Andreas an alla uppgifter han får med en positiv inställning och är genom sitt sätt att vara en god förebild för sin omgivning. Andreas nöjer sig aldrig med att göra något medelmåttigt, utan hans ambition märks i stort som smått. Dessutom har Andreas vid ett flertal tillfällen marknadsfört estetiska programmet och Lindeskolan på ett bra sätt vilket gör honom värdig utmärkelsen ”Årets bästa elev” i ES – musik.

”Elin tar genomgående ansvar för sitt eget och andras arbete på ett självklart och ambitiöst sätt.”

Elin Thybeck, estetprogrammet estetik och media, vinnare BEL-priset estetiska programmet, delar priset med Andreas Palm

Elin Thybeck och Andreas Palm tar emot priset.

Motiveringen till Elin Thybecks pris:

Elin är en pålitlig och hjälpsam person, som fungerar utmärkt tillsammans med andra i klassrummet och som alltid vill allas bästa. Elin tar genomgående ansvar för sitt eget och andras arbete på ett självklart och ambitiöst sätt, och hon är både noggrann och vetgirig i allt hon är inblandad i. Vidare framhäver aldrig Elin sig själv på bekostnad av andra, utan tvärtom hjälper hon alltid gruppen framåt när hon får möjlighet. Med sin tävlingsinstinkt och nyfikna inställning är Elin alltid en stor tillgång i undervisningssammanhang och blir därmed ett föredöme för andra elever. Dessutom har Elin vid ett stort antal tillfällen marknadsfört både estetiska programmet och Lindeskolan på ett utmärkt sätt. Att Elin sedan ligger på en hög nivå i så gott som alla ämnen, och som idrottscollegeelev, är bara ytterligare ett bevis på att hon är värdig utmärkelsen ”Årets bästa elev” i ES – Estetik och media.


Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger