Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Barn i luften

Handboll för alla

LIF Lindesberg har alltid haft som filosofi att engagera sig i närområdet och i samhällsfrågor, vilket oftast LIF Lindesberg också tjänar på i form av fler åskådare och fler handbollsspelare.

- Föreningslivet i Sverige är starkt och unikt, det blir som en mötesplats för människor, lite som kyrkan var förut, förklarar Sebastien Ehnevid, marknadsansvarig i LIF Lindesberg och tillika målvakt i A-laget.

Sparbanksnallen är på plats och hejar på.

Att Lindesberg andas, sover och äter handboll är kanske något överdrivet, men att handbollen och LIF Lindesberg är en hörnpelare i lokalsamhället är alla överens om. Något av en institution att luta sig mot när det blåser.

Ett lyckat integrationsprojekt

Med hjälp av bland annat Bergslagens Sparbank startade LIF Lindesberg ett integrationsprojekt.

-Vi kallar det för ”Handboll för alla”, säger Sebastien.
LIF Lindesberg har varit ute på skolor för att informera om LIF Lindesbergs verksamhet, introducerat dem till handbollens underbara värld i allmänhet och till LIF Lindesbergs i synnerhet. Bussar, sponsrade av bland annat Bergslagens Sparbank har transporterat de nyanlända från där de bor till de olika handbollshallarna.

-Planen är att få människor som kommer hit från andra länder att lättare integrera sig i svenska samhället. Förr var kyrkan en central mötesplats. Idag är det föreningar som intar den positionen, förklarar Sebastien. Han tillägger snabbt med ett leende:
-Och kan det gynna handbollen i form av fler åskådare, fler funktionärer och spelare är ingen gladare än jag.

LIF Lindesberg och Bergslagens Sparbank har samarbetat under lång tid

Responsen har inte låtit vänta på sig. LIF Lindesberg står bara i startgropen. Inom kort ska de starta handbollsgrupper för nybörjare för att sedan få dem att ingå i någon av klubbens lag.

-Våra lag ska ju spegla Lindesbergs befolkning i stort, säger Sebastien. Det gäller att arbeta långsiktigt. Inget sker över en natt.

Mousab Ghazal kommer från Syrien och ingår i LIF Lindesbergs arrangemangsgrupp.

-Mousab har varit ovärderlig för oss i detta integrationsprojekt, förklarar Sebastien. Han kan språket och vet hur han ska få fram vår information på bästa sätt. Han fortsätter:
-Det är lättare att lära Mousab handboll än att jag ska lära mig arabiska.

Utan stöd från Bergslagens Sparbank hade detta inte varit möjligt, enligt Sebastien. Bergslagens Sparbank är huvudsponsor till LIF Lindesberg och har varit det under många år.
-Vi jobbar båda för bygdens bästa, och vi gör det långsiktigt. Bergslagens Sparbanks nalle har till och med blivit handbollens maskot, avslutar Sebastien.

Som kund i Bergslagens Sparbank bidrar du till samhällsutvecklingen i hela vår bygd!

Bergslagens Sparbank har anor ända från 1800-talet. Redan då, när andra banker främst betjänade de bemedlade i samhället, värnande sparbanken om sparsamhet och sund ekonomi för alla.

Nu har vi tagit vårt samhällsansvar ett steg längre. Utöver att varje individ och företag ska ha möjlighet att växa och må bra, vill vi bidra till den lokala samhällsutvecklingen i hela Bergslagen. Dels genom bankens engagemang, sponsring och projekt, dels via vår ägares, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, alla olika bidrag. Det gäller allt från lokala arbetsmarknads- och näringslivssatsningar, forskning och utbildning med lokal anknytning till den lokala kulturen och ungdomsidrotten.
På så sätt skiljer vi oss från andra. Vi har en lite annorlunda ägare, vars affärsidé är att ge tillbaka aktieutdelningen till Bergslagen.

Lyckligtvis är det fler än vi som tycker att det är riktigt och viktigt att uppmuntra och stödja idéer och initiativ som driver utvecklingen i positiv riktning och formar framtiden i samhället som vi alla bor och verkar i. För inget av detta vore möjligt utan dig som är kund i Bergslagens Sparbank.

Tillsammans berikar vi Bergslagen!

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger