Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Barn i luften

Bergslagens vackraste teaterplats

Intill sjön Grecken i Nora kommun, mitt i de djupa bergslagsskogarna, ligger Stadra Teater. Här sätts upp sevärda teateruppsättningar varje sommar.
-Miljön här är som balsam för själen, säger Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare vid Stadra Teater.

På väg in till teatern. Foto: Renate Strid

Att komma till Stadra är berikande. Här finns den fantastiska byggnadsminnesförklarande miljön från 1600-, 1700- och 1800-talen. Utsikten över sjön Grecken, den vilda naturen, skulpturparken och allén med sina träd som är över 200 år gamla, alltihop sammantaget gör Landet Stadra helt unikt.
-I Landet Stadra får människan växa och låter oss alla få vara en del av en plats där skönhet, njutning och livsinnehåll har företräde, säger Magnus med en engagerad röst.

Något alldeles extra och speciellt.

Många av Stadra Teaters gäster är lyriska. Att uppleva teater, konst, kultur, måltid och natur vid Stadra är något alldeles extra och något mycket speciellt.
-Vi startade först som Stadra sommarscen 1998 som ett experiment och en idé, förklarar Magnus. Från och med 2013 heter vi Stadra Teater.
Många höjde på ögonbrynen när en teaterscen skulle startas mitt ute på landsbygden. Men idag är det ingen som ifrågasätter val av plats. Snarare tvärtom.
-Inriktningen var redan från början att med olika sätt och olika medel gestalta svenskt författarskap, berättar Magnus. Han fortsätter:
-Vi har spelat produktioner som handlat om eller gestaltat material av bland annat Gustaf Fröding, Agnes von Krusenstjerna, Gunnar Ekelöf, Carl Jonas Love Almqvist, Hjalmar Gullberg och många, många fler.

Magnus Wetterholm - Konstnärlig ledare på Stadra teatern. Foto: Dragan Popovic

Bergslagens Sparbank har alltid stöttat

För att bedriva verksamheten krävs självklart aktörer som stöttar på olika vis. Bergslagens Sparbank är en viktig sådan aktör.

-Vi har alltid haft en produktiv dialog, beskriver Magnus relationen dem emellan. Vi har förtroende för varandra och vill båda två att bygden ska blomstra. Och tillägger rappt med glimten i ögat:
-Man kan nästan säga att jag är kär i banken, så mycket som den betytt för teatern.

Framtiden ser ljus ut för Stadra Teater.

-Nu ser vi fram mot sommaren 2016 då vi har en föreställning skapat av Henning Mankell, Apelsinträdet, säger Magnus, och avslutar:
-Sedan får man inte missa vår musikteaterföreställning ”Från min loge i en Lagård”. Det kommer bli ut över det vanliga

Som kund i Bergslagens Sparbank bidrar du till samhällsutvecklingen i hela vår bygd!

Bergslagens Sparbank har anor ända från 1800-talet. Redan då, när andra banker främst betjänade de bemedlade i samhället, värnande sparbanken om sparsamhet och sund ekonomi för alla.

Nu har vi tagit vårt samhällsansvar ett steg längre. Utöver att varje individ och företag ska ha möjlighet att växa och må bra, vill vi bidra till den lokala samhällsutvecklingen i hela Bergslagen. Dels genom bankens engagemang, sponsring och projekt, dels via vår ägares, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, alla olika bidrag. Det gäller allt från lokala arbetsmarknads- och näringslivssatsningar, forskning och utbildning med lokal anknytning till den lokala kulturen och ungdomsidrotten.
På så sätt skiljer vi oss från andra. Vi har en lite annorlunda ägare, vars affärsidé är att ge tillbaka aktieutdelningen till Bergslagen.

Lyckligtvis är det fler än vi som tycker att det är riktigt och viktigt att uppmuntra och stödja idéer och initiativ som driver utvecklingen i positiv riktning och formar framtiden i samhället som vi alla bor och verkar i. För inget av detta vore möjligt utan dig som är kund i Bergslagens Sparbank.

Tillsammans berikar vi Bergslagen!

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger