Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Framtiden är här

Den låga novembersolen strålar över förväntansfulla elever, lärare, närstående, mentorer och andra som strömmar in på Lindesbergs Arena denna onsdagseftermiddag den 15 november 2017. Spänningen går nästan att ta på: det är dags för utdelning av årets BEL-priser, i år för tionde gången. BEL står för Bra Elev Lindeskolan.

Exempelbild

2017 års BEL-pristagare

Gymnasiechef Staffan Hörnberg är högtidligt klädd i frack. När han intar scenen för att hälsa oss välkomna tystnar nästan hela Lindesbergs Arena, idag så gott som fullsatt. Alla är nyfikna på vilka elever som ska få de eftertraktade utmärkelserna som delas ut av bankens ägare Sparbankstiftelsen Bergslagen.
– Bildning, det är det som är kvar när man har glömt det man har lärt sig i skolan, säger Staffan. Till årets pristagare vill jag säga: förvalta och utveckla era erfarenheter, kämpa och var uthålliga, involvera människor i er omgivning på ett positivt sätt så kommer ni att få uppleva framgång och lycka i livet.

Inte bara bra betyg som räknas

En högtidlig fanfar markerar början av utdelningen. Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens sparbank och Kerstin Åkerstedt, styrelsemedlem, klev upp på scenen. Dags för utdelning av stipendier till de studieförberedande programmen om respektive 2.000 kronor, BEL-priser till en elev på respektive nationellt program i årskurs tre och så det stora Skolpriset, som vanligtvis går till en elev som har utmärkt sig särskilt. Just den kategorin bjöd i år på en glad överraskning.

Sparbanksstiftelsen vill genom BEL-priset och stipendierna skapa bra publicitet för Lindeskolan och uppmuntra de elever som gör goda insatser. Och det handlar inte bara om bra betyg utan lika mycket om till exempel personlig utveckling, positivitet, kamratanda och kämpaglöd.

– De här utmärkelserna är en uppmuntran och ett bevis på de framgångar som eleven gjort i ett vidare begrepp, säger Kerstin Åkerstedt från scenen.

Först ut var gymnasiesärskolan som fick ett gruppstipendium, det hämtades av Jesper. Priset ska användas för gemensam nytta och nöje för eleverna.

Prisutdelning och pausunderhållning

Sedan var det, med paus för fina framträdanden av estetprogrammets musikelever kompade av lärare och andra elever, i tur och ordning dags för pristagare från samtliga program att komma upp på scenen för att hämta sina priser och ta emot rosor, diplom, kramar och inte minst hela arenans jubel och applåder. De får alla en välförtjänt stund i rampljuset med smattrande kamerablixtar. Prissumman är på 10.000 kronor.

Två mottagare av skolpriset

– I år har det varit svårt att nominera till skolpriset, säger Kerstin Åkerstedt från scenen. Inte för att det inte finns fantastiskt duktiga elever på den här skolan, utan för att det finns två personer som båda är så förtjänta av det här priset. I år kommer vi därför att för första gången någonsin dubblera priset, vinnarna får 10.000 kronor var och ett fullt Skolpris. Priset kammades i år hem av Zacharias Nilsson och Scott Green som båda går sista året på Lindeskolan.

Gymnasiechefen varm i hjärtat

Staffan Hörnberg rundade av ceremonin med några avslutande ord:
– Varje gång jag får chansen att träffa elever på Lindeskolan blir jag varm i hjärtat. Så respektfullt och så tjusigt ni agerar. Det är glädjande att se er hylla era kamrater på bästa tänkbara sätt. Ni vet vad jag brukar säga: Lindeskolan äger!

Han riktar sedan ett varmt tack till Sparbanksstiftelsen och Sparbanken i Bergslagen. Vi vill genom bidrag främja näringsliv, forskning, utbildning, idrott och kultur med lokal anknytning. Ett bättre sätt att göra det på än att premiera dessa unga människor som kämpat så hårt på sina respektive resor genom gymnasiet är svårt att tänka sig. Minnet av denna senhösteftermiddag lär de bära med sig för resten av sina liv.

Här är alla pristagare i BEL 2017:

(har de två pilar >> efter sig kan ni ta del av intervjuer och nomineringar)

Gustav Berggren, barn- och fritidsprogrammet
Amanda Olofsson, ekonomiprogrammet >>
Andreas Palm, estetiska programmet, musik och Elin Thybeck, estetiska programmet, estetik och media, delat pris >>
Lars Hallberg, fordons- och transportprogrammet
Evelina Hansson, vård- och omsorgsprogrammet
Anton Jäderblom, teknikprogrammet
Albin Johansson och Linus Nygaard Resare, el- och energiprogrammet, delat pris
Nathalie Lemann, samhällsvetenskapliga programmet >>
William Larsson, naturvetenskapsprogrammet
Gustaf Eriksson, bygg- och anläggningsprogrammet

Stipendium

Abdulrahman Halwani, Introduktionsprogram, IM, stipendium
Gymnasiesärskolan, gruppstipendium

Skolpriset

Zackarias Nilsson, teknikprogrammet >>
Scott Green, naturvetenskapsprogrammet >>

Vi säger STORT GRATTIS till alla pristagare!

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger