Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

2017-03-15

Bankens ägare ger bidrag till musikglädje

Det är för fjärde året i rad som Nora kammarmusikförening arrangerar sin ständigt växande kammarmusikfestival. Föreningen jobbar hårt och ideellt för att öka intresset för kammarmusik, och uppnå återväxt.

- Det är musikglädje det handlar om. Vi vill att det ska bli en aha-upplevelse så att man vill fortsätta spela, säger Katarina Andreasson, konstnärlig ledare.

Det är en innehållsrik festival med flertalet konserter och kurser för barn, ungdomar och även vuxna. Repertoaren strävar man efter ska vara variationsrik, och målet är att kunna erbjuda överkomliga biljettpriser och kursavgifter. Kammarmusikföreningen vill med festivalen nå ut till en bred skara besökare och kursdeltagare i Bergslagen.
- Det är en viktig tanke, att alla ska få plats. Det är ändå ett steg i världsfreden, ler Katarina.

Sparbanksstiftelsen Bergslagen har nu utdelat ett bidrag till föreningen på 30.000 kronor för att stödja genomförandet av festivalen. Katarina fortsätter:
- Det behövs pengar till konserterna och till instruktörer till kurserna. Det är en osäker bransch, så pengar behövs, annars kan vi inte göra det här. Så det är jättebra, och väldigt, väldigt välkommet. Det är sådana här bidrag som gör det möjligt!

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån dina behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för dig.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är du, som kund i Bergslagens Sparbank, med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Tillsammans berikar vi Bergslagen!

Läs mer om Sparbanksstiftelsen Bergslagen >>

Birgitta Borg, ordförande, och Katarina Andreasson,konstnärlig ledare och första konsertmästare i svenska kammarkören

På bild: Birgitta Borg, ordförande, och Katarina Andreasson, konstnärlig ledare och första konsertmästare i svenska kammarkören

Dela

Hur kan vi hjälpa dig?

Skriv ett sökord så får du förslag på sidor där du kan hitta ditt svar.

Kundcenter

0581 - 880 00
Måndag - onsdag 09.00-16.45
Torsdag 09.00-17.45
Fredag 09.00-15.30

Spärra kort

Öppet dygnet runt
Från Sverige: 08-411 10 11
Från utlandet: +46 8 411 10 11

Telefonbanken

Öppet dygnet runt*
Från Sverige: 0771-22 11 22
Från utlandet: +46 771 22 11 22
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger

Digital support

Öppet dygnet runt*
Från Sverige:
0771-97 75 12
Från utlandet:
+46 771 97 75 12
*Andra öppettider kan
förekomma under storhelger